Celia, a avoa de Lucía da clase dos leóns, que é toda unha mestra da cociña, veu ás nosas aulas a ensinarnos a facer queixo.
Celia explicou que o queixo faise co leite das vacas que, ao muxilas, sae polos tetos. Falounos tamén das máquinas que se empregan para axilizar o proceso (as muxidoiras) e dos hórreos como as construccións utilizadas para conservar os queixos e outros alimentos: patacas, millo,... A partir de ahí todo foi traballar: botamos nunha pota temperada 3 litros de leite traída dunha granxa xunto co calo e revolvimos para deixala repousar ata a tarde. Á tarde o leite xa non estaba líquido e o remexemos de novo para quitar o soro cunha culler e un coador. Despois a avoa puxo unha cunca encima para darlle a forma de queixo e seguir quitando o soro que quedaba,...cuns guantes,claro; cos alimentos limpeza ante todo. Para rematar probamos os dous queixos para ver a diferenza. Por se fora pouco agasallounos tamén cunha caixa de galletas caseiras e uns palotes para os nen@s e galletas tamén para as profes. Por suposto, como agradecemento dímoslle un bonitiño ramo de flores e moitos bicos e abrazos.
No hay comentarios:
Publicar un comentario